Česká televize nabídne o Vánocích pohádkové novinky, klasiky i příběh pro diváky se sluchovým hendikepem

Vánoce, Vánoce přicházejí a s nimi již tradičně i řada filmových novinek. Česká televize (ČT) si pro své diváky na tyto svátky připravila hned tři pohádky, které odvysílá v průběhu vánočních svátků.

Asi pro nikoho už nebude velkým překvapením, že se o Štědrém večeru chystá ČT o přízeň diváků bojovat s pohádkou Anděl Páně 2, kterou v minulém roce zhlédlo v kinech více než 1 milion diváků. Jde o milou pohádku o anděli Petronelovi (Ivan Trojan), a jeho pokušiteli čertu Uriášovi (Jiří Dvořák). Věčně nespokojený Petronel se Uriášem nechá zlákat k utrhnutí jablka ze stromu Poznání, které se však zakutálí na Zem. Aby se jablko nedostalo do špatných rukou, musí popleta Petronel a věčně škodolibý Uriáš na Zemi situaci vyřešit. Jako vždy se oba setkávají se zlem a nepoctivými lidmi, kteří budou nakonec po zásluze potrestáni. Nechybí zde ani láska, hudba a spousta vtipných momentů.

První svátek Vánoční bude patřit pohádce s názvem Nejlepší přítel. Příběh o hledání lásky, vytouženém štěstí a především přátelství, které hory přenáší a je silnější než všechny zlé síly, kterých bude v pohádkovém pekle jistě spousta. Pohádku stojí zato zhlédnout už díky obsazení, které se známými jmény jen hemží. Mimo jiné se v této novince z režisérské dílny Karla Janáka můžete těšit na Zdeňka Piškulu, Hanu Vagnerovou, Jiřího Langmajera, Jiřího Lábuse, Ondřeje Sokola nebo Miluši Bittnerovou.

Za zmínku stojí jistě i poslední z pohádkových novinek. Česká televize již potřetí v řadě uvede příběh pro ty, kteří mají nějaký sluchový hendikep. Půlhodinová pohádka Nejkrásnější dar, ve které se rolí zhostili neslyšící herci, bude ke zhlédnutí ve znakovém jazyce. Celý počin samozřejmě není ochuzen ani o český dabing a skryté titulky.

Přidat komentář